Gastro kalendář 2016 - proběhlé akce
Degustační večer s vyhlášeným olomouckým šéfkuchařem
Jaroslavem Klárem
Vážení přátelé, srdečně Vás zveme na jedinečný gastronomický zážitek. Šéfkuchař olomouckých restaurací Lobster a Atmosphere a také milovník italské gastronomie Jaroslav Klár pro Vás v pátek 25.11. v naší restauraci připraví následující degustační menu.
Amouse bouche:
Hovězí tatarák s lanýžem, křepelčí vejce
Studený předkrm:
Marinovaný losos v mořské soli, sicilská Caponáta, křenová espuma
Polévka:
Topinamburový krém, zauzené kachní prso
Hlavní chod:
Hovězí steak Rosini s grilovaným foie gras, vinnou redukcí, rukolou a bouchaným bramborem
Dezert:
Čokoládový dort bez mouky s vanilkovou zmrzlinou a čerstvým ovocem
Cena degustačního menu je 899 Kč. V případě zájmu je nutné provést rezervaci na čísle 518 123 123
nebo emailu info@larivolta.cz nejpozději do úterý 22.11.
Profil Jaroslava Klára:
Šéfkuchař restaurací Lobster a Atmosphere v Olomouci. Jako šéfkuchař vedl již několik špičkových restaurací, a to také v Itálii, kde se zrodila jeho láska k italské gastronomii.
Pravidelně se účastní stáží v luxusních pražských michelinských restauracích, kde sbírá inspiraci k vytváření zajímavých a lahodných pokrmů podle trendů nejmodernější gastronomie.
Jaroslav Klár je také účastníkem vyhlášených českých i zahraničních soutěží, odkud si přivezl již několikrát vítězství a nespočet ocenění.
Je lektorem Olomouckého kulinářského institutu.
Těšíme se na Vaši návštěvu !
Svatomartinské husí hody
11.-13.11.2016
Konfitovaná husí játra v česnekovém sádle, čerstvý chléb 1
69 Kč
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou 1,3,7,9
47 Kč
Pečené kachní stehno s červeným zelím na víně, bramborová lokše
a variace knedlíků (bramborový, houskový) 1,3,7
189 Kč
Filované husí prso na dýňovo-bramborovém pyré
se švestkovou omáčkou 7
219 Kč
Bramborové noky s kachním masem, jarní cibulkou a výpekem 1,3
175 Kč
Teplé švestky se skořicovou zmrzlinou a šlehačkou 3,7
65 Kč
Bramborová lokše se šlehačkou a povidly sypaná mákem 1,3,7
45 Kč
K menu nabízíme
Svatomartinská vína z Vinařství Skoupil Velké Bílovice
Svatomartinský ležák
Zvěřinové hody
21.-23.10.2016
100 g Pečená daňčí paštika s povidlovým dipem, opečený toastový chléb 1,3,7
79 Kč
0,33 l Hříbkový krém se zakysanou smetanou 1,7
59 Kč
200 g Srnčí guláš se špekovým knedlíkem 1,3,7
179 Kč
200 g Jelení svíčková na šípkovém krému s restovanými hříbky a opékanými brambory 1,7
289 Kč
200 g Kančí řízečky na kaštanovém pyré 1,3,7
219 Kč
200 g Medailonky z muflona s plněným pečeným bramborem se zakysanou smetanou
a omáčkou demi glace 7
229 Kč
100 g Kaštanový řez se šlehačkou 1,3,7
55 Kč
Těšíme se na Vaši návštěvu!
Víkendová nabídka
19. - 21.8.2016
0,33 l Minestrone s parmazánem 7,9
49 Kč
200 g Grilovaný filet z candáta s bylinkami na restované zelenině 4,7
219 Kč
400 g Smetanové penne s grilovaným lososem, koprem a cherry rajčátky
sypané parmazánem 1,3,4,7
189 Kč
350 g Pstruh pečený s kořenovou zeleninou, bylinková bageta 1,3,4,7
185 Kč
200 g Smažený filet z candáta v bylinkové krustě s piniovými oříšky,
smetanové brambory s jarní cibulkou 1,3,4,7
229 Kč
Těšíme se na Vaši návštěvu !
Víkendová nabídka
12.-14.8.2016
200 g Hovězí hamburger se sýrem, slaninou, čerstvou zeleninou a česnekovým dipem
ze zakysané smetany 1,3,7
175 Kč
200 g Kuřecí hamburger se sýrem, slaninou, čerstvou zeleninou a křenovým dipem 1,3,7
159 Kč
200 g Vegetariánský zeleninový hamburger se sýrem a pikantní salsou 1,3,7
125 Kč
Těšíme se na Vaši návštěvu !
Hodová nabídka
150 g Kachní játra na portském víně s pancettou a tymiánem, toastový chléb 1
115 Kč
0,33 l Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou 1,3,9
39 Kč
200 g Filovaná kachní prsa s brusinkovou omáčkou, parmazánové bramborové pyré 7
215 Kč
500 g Pečené husí stehno na cuketovém zelí s bramborovým a karlovarským knedlíkem 1,3,7
259 Kč
180 g Smažený telecí řízek, šťouchané brambory s libečkem 1,3,7
169 Kč
Malinový dort 1,3,7
49 Kč
Těšíme se na Vaši návštěvu !
Chřestová nabídka
od 13.5.2016
Terinka se zeleným chřestem a parmskou šunkou na carpaciu z červené řepy
s baby špenátem a ředkvičkami, bagetka 1,3,7
79 Kč
Kuřecí krém se zeleným chřestem a máslovými krutonky 1,3,7,9
49 Kč
Penne s chřestem, kuřecím masem, žampiony a parmazánem 1,3,7
159 Kč
Jehněčí svíčková v rozmarýnové krustě na chřestovém pyré s máslovou mrkvičkou
a redukcí z červeného vína 7,12
319 Kč
Steak z tuňáka žlutoploutvého grilovaný v černém sezamu se zeleným chřestem,
holandskou omáčkou a vařeným bramborem 3,4,7,11
269 Kč
Zelený chřest zapečený v kabátku z listového těsta na míchaném jarním salátku
s bylinkovým dresingem a praženými semínky 1,3,7
139 Kč
Velikonoční nabídka
Vejce mimóza na míchaném zeleninovém salátku s klíčky fazolky mungo
a bylinkovým dresingem, opečený toast 1,3,7
55 Kč
Tartar z lososa s jarní cibulkou, sušenými rajčátky a sezamem podávaný s avokádovou pěnou
a parmazánovou tyčinkou 1,3,4,7,11
109 Kč
Krémová polévka z medvědího česneku se zakysanou smetanou 7
45 Kč
Pečené jarní kuřátko plněné velikonoční nádivkou s mladými kopřivami na bramborové kaši,
jemně pikantní smetanová omáčka 1,3,7
219 Kč
Kopřivové gnocchi s parmskou šunkou a sýrovou omáčkou z gorgonzoly 1,3,7
159 Kč
Pečené jehněčí kolínko s máslovým hráškem na pyré z červené řepy 7
265 Kč
Salát Nicoise 3,4,7
(listový salát, červená cibulka, fazolové lusky, brambory, olivy, cherry rajčátka,ředkvičky,
tuňák a vařené vejce)
159 Kč
Těšíme se na Vaši návštěvu !
Valentýnské menu
12. - 14.2.2016
Grilovaný kozí sýr v parmské šunce na carpaciu z červené řepy, opečený toast
79 Kč
Crostini s krevetami na ledovém salátku s citronovou majonézou
89 Kč
Dýňovo-batátový krém s bylinkovým nokem ochucený šafránovým balsamicem
59 Kč
Medailonky z hovězí svíčkové balené v italské pancette na parmazánové bramborové kaši
s bylinkovým pestem a portskou omáčkou
389 Kč
Závitek z vepřové panenky plnění baby špenátem a sýrem Brie podávaný se špízem
z bramborových tolárků
195 Kč
Filátko ze pstruha duhového na dýňovo-bramborovém pyré s lanýžovým olejem
219 Kč
Čokoládové brownies s kaštanovým mascarpone a jahodovým tartarem
85 Kč
Jahodový dortík s vanilkovou zmrzlinou a čerstvými jahodami
65 Kč
Těšíme se na Vaši návštěvu !
Zvěřinové hody
22.-24.1.2016
0,33 l Křepelčí kaldoun s masovými nočky a zastřeným žloutkem
100 g Zvěřinová paštika s pestem z vlašských ořechů a opečeným toastem
200 g Grilovaný daňčí hřbet s omáčkou z jedlých kaštanů na bylinkovém bulguru
300 g Křepelka s hruškovou nádivkou pečená na červeném víně a kořenové zelenině
podávaná s bramborovo-květákovým pyré
200 g Ragú z kančí kýty s liškami a pórkem na celerovém pyré se špekovým knedlíkem
2 ks Jogurtové lívanečky s ostružinami, zakysanou smetanou a hruškovým pyré
Těšíme se na Vaši návštěvu !