Gastro kalendář 2016 - proběhlé akce

 

Degustační večer s vyhlášeným olomouckým šéfkuchařem

 Jaroslavem Klárem


Vážení přátelé, srdečně Vás zveme na jedinečný gastronomický zážitek. Šéfkuchař olomouckých restaurací Lobster a Atmosphere a také milovník italské gastronomie Jaroslav Klár pro Vás v pátek 25.11. v naší restauraci připraví následující degustační menu. 

Amouse bouche:
Hovězí tatarák s lanýžem, křepelčí vejce

Studený předkrm:
Marinovaný losos v mořské soli, sicilská Caponáta, křenová espuma

Polévka:
Topinamburový krém, zauzené kachní prso

Hlavní chod:
Hovězí steak Rosini s grilovaným foie gras, vinnou redukcí, rukolou a bouchaným bramborem

Dezert:
Čokoládový dort bez mouky s vanilkovou zmrzlinou a čerstvým ovocem

Cena degustačního menu je 899 Kč. V případě zájmu je nutné provést rezervaci na čísle 518 123 123

 nebo emailu info@larivolta.cz nejpozději do úterý 22.11.


Profil Jaroslava Klára:


Šéfkuchař restaurací Lobster a Atmosphere v Olomouci. Jako šéfkuchař vedl již několik špičkových restaurací, a to také v Itálii, kde se zrodila jeho láska k italské gastronomii.

Pravidelně se účastní stáží v luxusních pražských michelinských restauracích, kde sbírá inspiraci k vytváření zajímavých  a lahodných pokrmů podle trendů nejmodernější gastronomie.

Jaroslav Klár je také účastníkem vyhlášených českých i zahraničních soutěží, odkud si přivezl již několikrát vítězství a nespočet ocenění.

Je lektorem Olomouckého kulinářského institutu.

 

Těšíme se na Vaši návštěvu !

 

 

 

 

 

 

Svatomartinské husí hody

11.-13.11.2016

 

 Konfitovaná husí játra v česnekovém sádle, čerstvý chléb 1

69 Kč

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou 1,3,7,9

47 Kč

Pečené kachní stehno s červeným zelím na víně, bramborová lokše

a variace knedlíků (bramborový, houskový) 1,3,7

189 Kč

Filované husí prso na dýňovo-bramborovém pyré

 se švestkovou omáčkou 7

219 Kč

Bramborové noky s kachním masem, jarní cibulkou a výpekem 1,3

175 Kč

Teplé švestky se skořicovou zmrzlinou a šlehačkou 3,7

65 Kč

Bramborová lokše se šlehačkou a povidly sypaná mákem 1,3,7

45 Kč

K menu nabízíme

 

 Svatomartinská vína z Vinařství Skoupil Velké Bílovice

 Svatomartinský ležák

 

 

 

 

Zvěřinové hody

21.-23.10.2016

 

100 g  Pečená daňčí paštika s povidlovým dipem, opečený toastový chléb 1,3,7

79 Kč

0,33 l  Hříbkový krém se zakysanou smetanou 1,7

59 Kč

200 g  Srnčí guláš se špekovým knedlíkem 1,3,7

179 Kč

200 g  Jelení svíčková na šípkovém krému s restovanými hříbky a opékanými brambory 1,7

289 Kč

200 g  Kančí řízečky na kaštanovém pyré 1,3,7

219 Kč

200 g  Medailonky z muflona s plněným pečeným bramborem se zakysanou smetanou

 a omáčkou demi glace 7

229 Kč

100 g  Kaštanový řez se šlehačkou 1,3,7

55 Kč

Těšíme se na Vaši návštěvu!

 

 

 

 

 

 

Víkendová nabídka

19. - 21.8.2016

 

0,33 l  Minestrone s parmazánem 7,9

49 Kč

200 g  Grilovaný filet z candáta s bylinkami na restované zelenině 4,7

219 Kč

400 g  Smetanové penne s grilovaným lososem, koprem a cherry rajčátky

sypané parmazánem 1,3,4,7

189 Kč

350 g  Pstruh pečený s kořenovou zeleninou, bylinková bageta 1,3,4,7

185 Kč

200 g  Smažený filet z candáta v bylinkové krustě s piniovými oříšky,

smetanové brambory s jarní cibulkou 1,3,4,7

229 Kč

Těšíme se na Vaši návštěvu !

 

 

Víkendová nabídka

12.-14.8.2016

 

200 g  Hovězí hamburger se sýrem, slaninou, čerstvou zeleninou a česnekovým dipem

 ze zakysané smetany 1,3,7

175 Kč

200 g  Kuřecí hamburger se sýrem, slaninou, čerstvou zeleninou a křenovým dipem 1,3,7

159 Kč

200 g  Vegetariánský zeleninový hamburger se sýrem a pikantní salsou 1,3,7

125 Kč

Těšíme se na Vaši návštěvu !

 

 

 

Hodová nabídka

 

150 g   Kachní játra na portském víně s pancettou a tymiánem, toastový chléb 1

115 Kč

0,33 l  Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou 1,3,9

                                               39 Kč                                               

                                                                  

200 g Filovaná kachní prsa s brusinkovou omáčkou, parmazánové bramborové pyré 7

215 Kč

500 g  Pečené husí stehno na cuketovém zelí s bramborovým a karlovarským knedlíkem 1,3,7

259 Kč

180 g Smažený telecí řízek, šťouchané brambory s libečkem 1,3,7

169 Kč

 

Malinový dort 1,3,7

49 Kč

Těšíme se na Vaši návštěvu !

 

 

Chřestová nabídka

od 13.5.2016

 

Terinka se zeleným chřestem a parmskou šunkou na carpaciu z červené řepy

s baby špenátem a ředkvičkami, bagetka 1,3,7

79 Kč

Kuřecí krém se zeleným chřestem a máslovými krutonky 1,3,7,9

49 Kč

Penne s chřestem, kuřecím masem, žampiony a parmazánem 1,3,7

159 Kč

Jehněčí svíčková v rozmarýnové krustě na chřestovém pyré s máslovou mrkvičkou

a redukcí z červeného vína 7,12

319 Kč

Steak z tuňáka žlutoploutvého grilovaný v černém sezamu se zeleným chřestem,

holandskou omáčkou a vařeným bramborem 3,4,7,11

269 Kč

Zelený chřest zapečený v kabátku z listového těsta na míchaném jarním salátku

s bylinkovým dresingem a praženými semínky 1,3,7

139 Kč

 
 
Těšíme se na Vaši návštěvu !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Velikonoční nabídka

 

 

Vejce mimóza na míchaném zeleninovém salátku s klíčky fazolky mungo

a bylinkovým dresingem, opečený toast 1,3,7

55 Kč

Tartar z lososa s jarní cibulkou, sušenými rajčátky a sezamem podávaný s avokádovou pěnou

a parmazánovou tyčinkou 1,3,4,7,11

109 Kč

Krémová polévka z medvědího česneku se zakysanou smetanou 7

45 Kč

Pečené jarní kuřátko plněné velikonoční nádivkou s mladými kopřivami na bramborové kaši,

jemně pikantní smetanová omáčka 1,3,7

219 Kč

Kopřivové gnocchi s parmskou šunkou a sýrovou omáčkou z gorgonzoly 1,3,7

159 Kč

Pečené jehněčí kolínko s máslovým hráškem na pyré z červené řepy 7

265 Kč

Salát Nicoise 3,4,7

(listový salát, červená cibulka, fazolové lusky, brambory, olivy, cherry rajčátka,ředkvičky,

tuňák a vařené vejce)

159 Kč

Těšíme se na Vaši návštěvu !

 

 

Valentýnské menu

12. - 14.2.2016

 

 

Grilovaný kozí sýr v parmské šunce na carpaciu z červené řepy, opečený toast

79 Kč

Crostini s krevetami na ledovém salátku s citronovou majonézou

89 Kč

Dýňovo-batátový krém s bylinkovým nokem ochucený šafránovým balsamicem

59 Kč

Medailonky z hovězí svíčkové balené v italské pancette na parmazánové bramborové kaši

s bylinkovým pestem a portskou omáčkou

389 Kč

Závitek z vepřové panenky plnění baby špenátem a sýrem Brie podávaný se špízem

z bramborových tolárků

195 Kč

Filátko ze pstruha duhového na dýňovo-bramborovém pyré s lanýžovým olejem

219 Kč

Čokoládové brownies s kaštanovým mascarpone a jahodovým tartarem

85 Kč

Jahodový dortík s vanilkovou zmrzlinou a čerstvými jahodami

65 Kč

Těšíme se na Vaši návštěvu !

 

 

 

Zvěřinové hody

22.-24.1.2016

 

0,33 l Křepelčí kaldoun s masovými nočky a zastřeným žloutkem

 

100 g Zvěřinová paštika s pestem z vlašských ořechů a opečeným toastem

 

200 g Grilovaný daňčí hřbet s omáčkou z jedlých kaštanů na bylinkovém bulguru

 

300 g Křepelka s hruškovou nádivkou pečená na červeném víně a kořenové zelenině

podávaná s bramborovo-květákovým pyré

 

200 g Ragú z kančí kýty s liškami a pórkem na celerovém pyré se špekovým knedlíkem

 

2 ks Jogurtové lívanečky s ostružinami, zakysanou smetanou a hruškovým pyré 

 

Těšíme se na Vaši návštěvu !