Gastro kalendář - proběhlé akce roku 2011

 

Víkend sladkovodních ryb 28.1. – 30.1.

Sladkovodní ryby se vracejí na gastronomické výsluní. Přijďte ochutnat čerstvé a lahodné rybí speciality v moderním pojetí.

Menu
Plátky okouna nilského zapečené s rajčaty a mandlemi na ledovém salátu s rukolou a ředkvičkou, bylinkové zámecké brambory
239 Kč
Siven plněný brusinkovou nádivkou na rýžových kroketách s ovčím sýrem feta, doplněný míchaným salátkem s bílou ředkví
259 Kč
Sumeček africký s lilkovými placičkami a zeleninou dušenou na másle a citronu
209 Kč
Filátka ze pstruha na slaninových bramborech s jablko-křenovým pyré
239 Kč
Koláček s rozinkami přelitý horkou čokoládou ozdobený medovou ricottou
79 Kč

Víkend čerstvých sladkovodních ryb pro Vás připravil šéfkuchař Přemysl Vlasák. Pokrmy jsou připravovány z prvotřídních a čerstvých surovin tak, aby každé sousto bylo pravým gastronomickým požitkem.
 

Valentýnské menu 11.2. - 14.2.

Potěšte sebe a své blízké na den Svatého Valentýna. Připravíme pro Vás lahodné valentýnské menu, které můžete doplnit koktejlem či skvělým vínem. Vychutnejte si romantickou večeři či oběd a užijte si atmosféru víkendu pro zamilované v Ristorante La Rivolta.

 

150 g     Dýňový krém s lanýžovou palačinkou
55 Kč

250 g     Pražma královská pečená na zeleninovém ragů
259 Kč

180 g     Vepřová panenka s jahodovou omáčkou na mandlových kroketách
219 Kč

100 g     Pannacotta z bílé čokolády s horkými malinami
79 Kč

Valentýnské menu  pro Vás připravil šéfkuchař Přemysl Vlasák.
Pokrmy jsou připravovány z prvotřídních a čerstvých surovin tak, aby každé sousto bylo pravým
gastronomickým požitkem.
 

Víkend české kuchyně v moderním gastronomickém pojetí 11.3. - 13.3.

V měsíci březnu se můžete těšit na menu inspirované tradiční českou kuchyní. Menu bude připraveno moderním a originálním způsobem jako variace na tradiční české pokrmy.

 

Sushi víkend 8.4. - 10.4.

V měsíci dubnu pro Vás připravíme již tradiční Sushi víkend. Mistr japonské kuchyně pro Vás opět připraví lahodné a vyvážené Sushi menu navržené speciálně pro tuto příležitost.


Sushi menu I.     499 Kč

Maki Sushi
Tekka (tuňák), Sake (losos), Kappa (okurek)

Nigiri sushi
Unagi (uzený pstruh), Ebi (kreveta)

Jet-lack
Wasabi, kaviár, šafránová majonéza, salát, losos

Gyoza
(plněná kuřecím masem a podávaná na restovaných houbách shi take)

Sashimi
Tuňák, losos

Tartar z lososa

Wasabi, kikkoman, nakládaný růžový zázvor


Sushi menu II.     589 Kč

Maki Sushi
Tekka (tuňák), Sake (losos), Avocado

Nigiri sushi
Unagi (uzený úhoř), Ibodai (máslová ryba)

California
Wasabi, majonéza, avokádo, okurka, sezam, uzený losos

Gyoza
(plněná kuřecím masem a podávaná na restovaných houbách shi take)

Sashimi
Tuňák, losos

Tartar z lososa

Wasabi, kikkoman, nakládaný růžový zázvor

K Vašemu Sushi menu doporučujeme originální japonské švestkové víno
a také nově japonské ovocné víno s příchutí liči.

Vážení hosté, všechna menu připravujeme z kvalitních čerstvých surovin a s maximální pečlivostí. Vzhledem k náročnosti přípravy se může stát, že budete na své
menu čekat o něco déle než jste zvyklí u jiných pokrmů. Doufáme však, že nám dáte za pravdu v tom, že kvalita přípravy je v tomto případě daleko
důležitější než rychlost servírování a budete mít strpení. Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Slavnostní otevření letní zahrádky s profesionální barmanskou show 14.5.

Přijďte si posedět a vychutnat si exkluzivní koktejly a míchané drinky z rukou profesionálního barmana, který pod otevřeným nebem na letní terase bude předvádět své umění, včetně ohnivé barmanské show. Pro každého návštěvníka je připraven welcome cocktail dle vlastního výběru zdarma jako dárek.

 

Víkend čerstvého chřestu a mezinárodních desertů 27.5. - 29.5.

V měsíci květnu pro Vás připravíme chřestové variace doplněné výběrem toho nejlepšího z mezinárodních dezertů. Chřestová sezóna symbolizuje příchod teplejších dní, přijďte si proto zdravě pochutnat na této vynikající lahůdce.

 

Menu


0,33 l Chřestový krém se smrži
69 Kč

200 g    Steak z lososa podávaný na bílém chřestu s holandskou
 omáčkou, petrželkové zámecké brambory
239 Kč

200 g     Vepřová panenka plněná kozím sýrem na chřestovém
rizotu se sušenými rajčaty a anglickou slaninou
  219  Kč

200 g     Chřest gratinovaný v parmské šunce na variaci salátů
s cherry rajčaty a toasty s červeným pestem
  199  Kč

150 g    Mandlové košíčky s čokoládovým krémem
 z creme fraische a čerstvými jahodami
89  Kč

150 g    Baskický dort s čerstvým ovocem
79 Kč

150 g   Čokoládové muffiny přelité čokoládou
 79 Kč

 

Víkend grilovaných specialit  24.6. - 26.6.

Šéfkuchař Přemysl Vlasák pro Vás připraví víkend grilovaných specialit. Potěší Vás lahodné a šťavnaté steaky, čerstvé barbecue omáčky a originální salátky a přílohy. Grilování se uskuteční na letní terase, v případě nepřízně počasí budeme grilovat v naší kuchyni.

Na víkendu budete moci ochutnat speciální menu, sestavené z:

250 g     Steak z čerstvé jihoamerické roštěné
229 Kč

200 g     Steak z čerstvé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku
279 Kč

250 g     Čerstvé krevety na grilu
269 Kč

200 g     Filet z lososa na grilu
169 Kč

250 g     Kuřecí stehenní steak na grilu
149 Kč

150 g     Ledový salát s bazalkou
35 Kč

200 g     Grilovaná zelenina
29 Kč

200 g     Domácí chleba
29 Kč

 100 g     Šalotková omáčka
29 Kč

100 g      Omáčka Red eye barbecue
29 Kč

 

Grilovací harmonogram:

v pátek od 20:30

v sobotu od 19:00

v neděli od 17:00

 

Víkend čerstvých ryb a darů moře 22.7. - 24.7.

Začátek: Pátek 22.7. v 18:00

Menu, sestavené z čerstvých a kvalitních surovin, které Vás zajisté okouzlí, pro Vás připraví šéfkuchař Přemysl Vlasák. Přijďte ochutnat výjimečné menu, sestavené speciálně pro tuto příležitost.

 

150 g     Bruschetty s tartarem z lososa a tuňáka na rukolovém salátku
  139  Kč

150 g     Čerstvé slávky na víně s rajčatovou omáčkou a bazalkou, česnekový toast
 149  Kč

200 g    Pražma královská pečená s nádivkou
ze sušených rajčat a píniových semínek na cuketových bramboráčcích
279 Kč

200 g     Treska obecná s olivovou krustou na bramborových placičkách,
přelitá kaparovým olejem
189 Kč

350 g     Linguine Aglio olio s krevetami, zdobené hoblinami parmazánu
179 Kč

200  g      Krevety v marinádě na ledovém salátě s červenou cibulkou,
cherry rajčaty a karotkou, doplněný parmazánovými krutony    
249 Kč


200 g     Variace tuňáka, lososa a tresky na ledovém salátu ochuceném
balsamicem s rukolou, sušenými rajčaty, karotkou a pečenými česnekovými brambory,
zdobené sezamovým semínkem
289 Kč

Víkend ryb a darů moře pro Vás připravil šéfkuchař Přemysl Vlasák z těch nejkvalitnějších
čerstvých surovin.

Ke specialitám doporučujeme naši letní selekci růžových vín. Můžete ochutnat
Cabernet Sauvignon Rosé  a Merlot Klaret z vinařství Hotař, lahodnou
Frankovku Rosé z Chateau Strážnice anebo svěží Cuveé Jonas z vinařství Hřiba Robek.

 

Víkend italské kuchyně 19.8. - 21.8.

Speciality italské kuchyně, včetně čerstvých těstovin a lahodných omáček pro Vás připraví šéfkuchař Přemysl Vlasák. Šéfkuchař Ristorante La Rivolta bude servírovat část svého menu osobně, přijďte si tedy popovídat o gastronomii či si přiťuknout se skvělými italskými víny a poznat šéfkuchaře osobně.


120 g     Čerstvé kalamáry v česnekové omáčce s bylinkovými toasty
  129  Kč

180 g     Telecí jatýrka s grilovanou pancettou na bramborové kaši,
omáčka z červeného vína
 169  Kč

350 g    Čerstvé tortelliny plněné parmskou šunkou s olivami,
 sušenými rajčaty, balsamicem a parmazánem
179 Kč


200 g     Grilovaná máslová ryba (butterfish) s bazalkovou-smetanovou
 omáčkou, cuketové krokety
259 Kč

200 g     Steak z čerstvé hovězí svíčkové na špagetách Aglio olio
349 Kč

150 g    Dezert Crema Catalana
89 Kč

Víkend italské kuchyně pro Vás připravil šéfkuchař Přemysl Vlasák z těch nejkvalitnějších
čerstvých surovin.
Ke specialitám doporučujeme naši letní selekci růžových vín. Můžete ochutnat
Cabernet Sauvignon Rosé a Merlot Klaret z vinařství Hotař, lahodnou
Frankovku Rosé z Chateau Strážnice anebo svěží Cuveé Jonas z vinařství Hřiba Robek.

 


Grilování na letní terase - každou sobotu a pátek od 9.7. do 30.9. vždy od 18:00

Šéfkuchař Přemysl Vlasák pro Vás připraví každý letní pátek a sobotu grilované speciality. Potěší Vás lahodné a šťavnaté steaky z jihoamerických mas, drůbeže a ryb, čerstvé barbecue omáčky a originální salátky a přílohy. Grilování se uskuteční na letní terase, kde si můžete na vlastní oči vychutnat grilovací umění našeho šéfkuchaře a popovídat si nejen o gastronomii. V případě nepřízně počasí nebudete o grilované lahůdky ochuzeni, příprava se přesune do naší kuchyně. Grilovací menu pro Vás pravidelně obměňujeme dle sezónní nabídky surovin a dostupných specialit.

 

100 g     Grilovaný marinovaný hermelín s brusinkovou omáčkou
89 Kč

250 g     Entrecote steak z čerstvé jihoamerické vysoké roštěné v pepřové marinádě
229 Kč

250 g     Entrecote  steak z jihoamerické hovězí roštěné s grilovaným kukuřičným kláskem,
 omáčka Red eye barbecue, grilované tortily
309 Kč

200 g     Grilovaný kuřecí steak v česnekovo - tymiánové marinádě
149 Kč

200 g     Steak z čerstvé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku
279 Kč

200 g     Hamburger s grilovaným kuřecím steakem s česnekovým
majonézovým dipem, pancettou a zeleninou
169 Kč

 200 g    Čerstvý filet z lososa na grilu s rozmarýnem a domácím bylinkovým máslem
209 Kč

150 g     Ledový salát s bazalkou, ochucený olivovým olejem a čerstvým pepřem
150  g     Zeleninový mix z grilu (paprika, žampiony, cherry rajčata, cuketa)
35 Kč

2 ks     Grilovaná tortila s bylinkovým pestem
200 g     Grilovaný kukuřičný klásek
200 g     Domácí pečivo
29 Kč
 
100 g      Dip ze zakysané smetany s plísňovým sýrem (servírovaný za studena)
100 g     Red Eye Barbecue omáčka
100 g      Šalotková omáčka
29 Kč

Přílohy a omáčky ke grilovaným specialitám si také můžete zvolit z našeho stálého jídelního lístku.

 

Steakový víkend 23.9. - 25.9.

Začátek v pátek, od 18:00

V měsíci září Vám nabídneme šťavnaté steaky z nejkvalitnějších českých a jihoamerických plemen, kořeněné čerstvými bylinkami, doplněné lahodnými omáčkami tak, aby bylo každé sousto požitkem.

Steakové menu

250 g    Striploin Steak - Brazílie, plemeno Charolais
Steak z nízkého roštěnce bez tukového krytí. Tento steak vyniká šťavnatostí a výraznou chutí díky jemnému mramorování. Je libový, masitý a pevný. Správně šťavnatý by měl být vysoký nejméně 2,5 cm.
219 Kč

250 g     Rib Eye steak  (Entrecote steak), Brazílie, plemeno Charolais
 Steak z vysokého roštěnce. Velice chutný a šťavnatý steak, kde je patrné výraznější mramorování. Vyniká intenzivní a nezaměnitelnou chutí masa, a je tak považován za jeden z nejchutnějších steaků.
219 Kč

250 g     Rump steak, Argentina, plemeno Aberdeen Angus
 Výběr z nejlepších částí zadního masa, libového, ne tak jemného jako je maso ze svíčkové.
209 Kč

200 g     Fillet Steak 200g/300g, nejjemnější maso z české vyzrálé hovězí svíčkové
269 Kč/339 Kč

200 g     Fillet steak ze svíčkové - Argentina, plemeno Aberdeen Angus
Nejjemnější a vyzrálé maso z jihoamerického masného skotu Aberdeen Angus.
289 Kč

Teplé omáčky
Šalotková, Pepřová s nakládaným zeleným pepřem, pikantní Red-Eye Barbecue omáčka
29 Kč

Studené omáčky
Domácí tatarská omáčka,  Dip s česnekem a Fajitas kořením ze zakysané smetany
29 Kč

Přílohy
Kukuřičný klas
Grilovaný zeleninový mix
 Fazolové lusky s restovanou slaninou
Grilované tortily s bylinkovým pestem
Steakové hranolky
Šťouchané brambory se slaninou
Česneková bageta, Bylinková bageta, Bageta s červeným pestem
29 Kč

Pro nejkvalitnější gurmánský zážitek jsme pro Vás vybrali čerstvá steaková masa plemene Aberdeen Angus a Charolais. Masa zrála minimálně 3 týdny a dosahují tak výjimečné křehkosti a šťavnatosti. Všechny steaky pocházejí z mladých býčků, kteří žijí v Brazílii a Argentině.

Aberdeen Angus
Jedná se o jedno z nejrozšířenějších masných plemen na světě vůbec. Jeho domovem je severovýchodní Skotsko – kraje Aberdeenshire a Forfarshire. Díky rozvoji chovu Anguse na severoamerickém kontinentě se zvětšil jeho tělesný rámec a snížila produkce loje, což umožňuje výkrm býků do vyšší porážkové hmotnosti. Maso z jatečních zvířat Anguse je známé vysokým mramorováním, křehkostí, šťavnatostí a specifickou chutí.

Charolais
Toto známé plemeno (vzniklo na přelomu 18. a 19. století) bylo vyšlechtěno z původního žlutého skotu chovaného ve Francii křížením se simentálským a bílým shorthornským skotem. Původním domovem plemene Charolais je střední Francie, oblast mezi řekami Seinou, Loirou, Rhonou a Alier. Pro jateční zvířata je charakteristická velmi dobrá výkrmnost a vysoký přírůstek do vyšší porážkové hmotnosti. Pro chuť a kvalitu masa je nejdůležitější především nízký podíl tuku.

Steaky Vám rádi připravíme dle Vašeho výběru:
RARE – krvavý, až téměř syrový - studený střed
MEDIUM RARE – růžový, méně krvavý, vlažný a měkký střed
MEDIUM – růžový, nekrvavý, teplý a pevný střed
MEDIUM WELL – tmavě růžový, teplý a velmi pevný střed
WELL DONE – hnědý, teplý a velmi pevný střed

 

Sushi neděle v měsíci říjnu 16.10.

V měsíci říjnu pro Vás připravíme již tradiční Sushi neděli. Přijďte si zdravě pochutnat na čerstvé a zdravé japonské lahůdce, která bude připravena z kvalitních surovin a zajisté potěší všechny Vaše smysly. Sushi menu bude možné objednat na základě rezervace, které budeme přijímat do pátku 14.10. K Vašemu Sushi menu doporučujeme originální japonské švestkové víno a také nově japonské ovocné víno s příchutí liči.

Maki Sushi 6 ks
Nigiri sushi 4 ks
California rolls 4 ks
Sashimi 2 ks
Tartar z lososa
Wasabi, kikkoman, nakládaný růžový zázvor, bílá ředkev

Cena menu: 449 Kč

 

Svatomartinské menu 11.11. - 13.11.

Svatomartinská vína otevíráme od 11:00 11.11.

Se svátkem Svatého Martina je již neodmyslitelně spjata svatomartinská husa. V našem menu budete moci již tradičně ochutnat husu připravenou dle originální receptury šéfkuchaře Přemysla Vlasáka a vše doplnit mladými a svěžími svatomartinskými víny.


Svatomartinské menu     369 Kč
100 g     Paštika z husích jatýrek s česnekovým toastem
500 g     Konfitované husí stehýnko na červeném zelí  s karlovarským a houskovým knedlíkem
150 g     Jablečný štrůdl s ořechy, mandlemi a vanilkovým krémem
0,1 l    Svatomartinské víno, Vinařství Konečný


Svatomartinské speciality prodávané samostatně
150 g     Paštika z husích jatýrek s česnekovým toastem
79 Kč
500 g     Konfitované husí stehýnko na červeném zelí s karlovarským a houskovým knedlíkem
219 Kč
150 g     Jablečný štrůdl s ořechy, mandlemi a vanilkovým krémem
69 Kč
0,1 l     Svatomartinské víno, Vinařství Konečný
35 Kč
0,75 l     Svatomartinské víno, Vinařství Konečný
269 Kč

Historie Svatomartinského vína
Oslavy spojené s uvedením Svatomartinského na trh nejsou žádnou novinkou posledních let. Naopak. Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem připíjet si na den svatého Martina poprvé novým vínem. PV tento den totiž vinařům, kteří hospodařili u větších sedláků, končila služba. Její pokračování se na další rok dojednávalo při skleničce prvního vína z podzimní sklizně a nad chutnými pokrmy z pečené husy a koláči. Svatomartinské oslavy jako čas dobrého jídla a pití přetrvaly až do současnosti.

Svatomartinské víno
Svatomartinská vína jsou první vína ročníku, se kterým si podle tradice můžete přiťuknout na sv. Martina 11. listopadu v 11 hodin. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých pár týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Svatomartinská vína mají lehkou barvu i chuť a nižší obsah alkoholu, obvykle okolo 12 procent.

 

Víkend zvěřinových specialit 2.12. - 4.12.

Začátek 2.12. v 18:00

Přijďte ochutnat to nejlepší a nejčerstvější maso ze zvěřiny českých lesů a vše doplnit skvělými víny z českých a francouzských vinic. Oslavte příchod zimních měsíců a dopřejte si gastronomický zážitek.

 

Menu 1
150 g     Zvěřinová terina s pistáciemi a marinovanými jablky
0,33 l    Krémová polévka ze zvěřiny s masovými knedlíčky a lanýžovým olejem
200 g     Srnčí ragů s pošírovanou hruškou a domácími špeclemi
150 g     Gratinované lesní ovoce s omáčkou sabayon
559 Kč

 

Menu 2

150 g     Zvěřinová terina s pistáciemi a marinovanými jablky
0,33 l    Krémová polévka ze zvěřiny s masovými knedlíčky a lanýžovým olejem
180 g     Kančí panenka ve slanině s bramborovou kaší a povidlovou omáčkou
150 g     Gratinované lesní ovoce s omáčkou sabayon
579 Kč

Zvěřinové speciality

150 g     Zvěřinová terina s pistáciemi a marinovanými jablky
129 Kč

0,33 l     Krémová polévka ze zvěřiny s masovými knedlíčky a lanýžovým olejem
69 Kč

200 g     Srnčí ragů s pošírovanou hruškou a domácími špeclemi
289 Kč

 

180 g     Kančí panenka ve slanině s bramborovou kaší a povidlovou omáčkou
309 Kč

150 g     Gratinované lesní ovoce s omáčkou sabayon
89 Kč

Zvěřinové menu pro Vás připravil šéfkuchař Přemysl Vlasák. Děkujeme za Vaši návštěvu a přejeme Vám příjemný gurmánský zážitek.