Gastronomický kalendář roku 2010
Svatomartinské menu 11.11 - 14.11.
Od čtvrtka 11.11. do neděle 14.11. pro Vás připravíme Svatomartinské menu, doplněné svatomartinským vínem. Svatomartinské víno je mladé víno, které získalo svůj název podle pravidelného otvírání a prvního ochutnávání v den sv. Martina, tedy symbolicky 11. 11. a je neodmyslitelně spjato se svatomartinskou husou. Přijďte si pochutnat na Svatomartinském menu, které pro vás připraví šéfkuchař přemysl Vlasák.
100 g Paštika z husích jatýrek s česnekovým toastem
69 Kč
500 g Konfitované husí stehýnko s červeným zelím a karlovarským knedlíkem
179 Kč
100 g Jablečný štrůdl s ořechy a mandlemi
69 Kč
0,1 dcl Svatomartinské víno
29 Kč
Víkend zvěřinových specialit 19.11. - 21.11.
V listopadu pro Vás pod vedením šéfkuchaře Přemysla Vlasáka připravíme víkend zvěřinových specialit. Přijďte ochutnat to nejlepší a nejčerstvější maso ze zvěřiny českých lesů a vše doplnit skvělými víny z českých a italských vinic.
100 g Bažantí paštika s brusinkami a opečeným toastem
89 Kč
150 g Pečená cibule nadívaná zvěřinovým ragů
99 Kč
150 g Grilovaná kančí panenka na šípkovém coulis, karlovarský knedlík s kaštany
189 Kč
150 g Bažantí prsa pečená ve slanině na raviolách plněných houbami
v máslové omáčce se šalvějí
189 Kč
150 g Tournedos ze srnčího hřbetu s karamelizovaným jablkem, kroupovým
nákypem a jemným křenovým krémem
269 Kč
180 g Steak z jelení svíčkové na jalovci s hruškou dušenou v portském víně,
bramborové pyré s červenou řepou
279 Kč
150 g Filet mignon ze srnčího hřbetu na smrkových hříbkách dušených na másle s plátky
grilovaných brambor s kaštanovou omáčkou
319 Kč
180 g Steak z jelení svíčkové na grilované červené cibulce se švestkovým coulis
a pečenou bramborou ve slanině
299 Kč
120 g Smetanová panna cotta s kaštany na karamelu
69 Kč
Svatoštěpánské menu 26.12. - 27.12
V měsíci prosinci pro Vás připravíme Svatoštěpánské menu. Budete moci ochutnat Svatoštěpánskou husu a krocana, připravené dle originálních receptur šéfkcuhaře Přemysla Vlasáka.
Hráškový krém se smetanou a česnekovými krutony restovanými na husím sádle
Husí stehno zapečené smetanou na bramborových lokších namáčených v husí šťávě, doplněné červeným zelím
Špikovaná krocaní prsa pečená s jablky a rozinkami,na bramboro-mandlovém pyré
Medové oplatky plněné smetanovým krémem sypané ořechovým karamelem
Místa si můžete zarezervovat na telefonu 518 123 123.
Těšíme se na Vaši návštěvu.