Gastronomický kalendář roku 2010

 

Svatomartinské menu    11.11 - 14.11.

Od čtvrtka 11.11. do neděle 14.11. pro Vás připravíme Svatomartinské menu, doplněné svatomartinským vínem. Svatomartinské víno je mladé víno, které získalo svůj název podle pravidelného otvírání a prvního ochutnávání v den sv. Martina, tedy symbolicky 11. 11. a je neodmyslitelně spjato se svatomartinskou husou. Přijďte si pochutnat na Svatomartinském menu, které pro vás připraví šéfkuchař přemysl Vlasák.

 

100 g     Paštika z husích jatýrek s česnekovým toastem

69 Kč

500 g     Konfitované husí stehýnko s červeným zelím a karlovarským knedlíkem

179 Kč

100 g     Jablečný štrůdl s ořechy a mandlemi

69 Kč

 

0,1 dcl Svatomartinské víno

29 Kč

 

Víkend zvěřinových specialit    19.11. - 21.11.

V listopadu pro Vás pod vedením šéfkuchaře Přemysla Vlasáka připravíme víkend zvěřinových specialit. Přijďte ochutnat to nejlepší a nejčerstvější maso ze zvěřiny českých lesů a vše doplnit skvělými víny z českých a italských vinic.

 

100 g     Bažantí paštika s brusinkami a opečeným toastem

89 Kč

 

150 g     Pečená cibule nadívaná zvěřinovým ragů
99 Kč

 

150 g     Grilovaná kančí panenka na šípkovém coulis, karlovarský knedlík s kaštany

189 Kč
 

150 g     Bažantí prsa pečená ve slanině na raviolách plněných houbami

v máslové omáčce se šalvějí

189 Kč

 

150 g     Tournedos ze srnčího hřbetu s karamelizovaným jablkem, kroupovým

nákypem a jemným křenovým krémem

269 Kč

 

180 g     Steak z jelení svíčkové na jalovci s hruškou dušenou v portském víně,

bramborové pyré s červenou řepou

 279 Kč

 

150 g     Filet mignon ze srnčího hřbetu na smrkových hříbkách dušených na másle s plátky

grilovaných brambor s kaštanovou omáčkou

319 Kč

 

180 g     Steak z jelení svíčkové na grilované červené cibulce se švestkovým coulis

a pečenou bramborou ve slanině

 299 Kč

 

120 g     Smetanová panna cotta s kaštany na karamelu

 69 Kč 

 

 Svatoštěpánské menu    26.12. - 27.12

 V měsíci prosinci pro Vás připravíme Svatoštěpánské menu. Budete moci ochutnat Svatoštěpánskou husu a krocana, připravené dle originálních receptur šéfkcuhaře Přemysla Vlasáka.

 

Hráškový krém se smetanou a česnekovými krutony restovanými na husím sádle

Husí stehno zapečené smetanou na bramborových lokších namáčených v husí šťávě, doplněné červeným zelím

Špikovaná krocaní prsa pečená s jablky a rozinkami,na bramboro-mandlovém pyré

Medové oplatky plněné smetanovým krémem sypané ořechovým karamelem 

 

 

Místa si můžete zarezervovat na telefonu 518 123 123.

Těšíme se na Vaši návštěvu.